Do dekoracji babeczek najlepiej najlepiej nadaje się tak zwany lukier maślany. Ja poznałem go właśnie pod tą nazwą, chociaż konsystencją bardziej przypomina krem niż masło. Zazwyczaj dodaję do lukru syropu orzechowego, jednak nie jest to konieczne. Można dodać też waniliowego, bądź jakiegokolwiek innego. Jest to opcjonalne. Nie chcąc zanudzać wstępem, przechodzę do dokładnego przepisu.
Co będzie potrzebne:
- 25 ml syropu orzechowy
- 150 gram masła
- 4 szlanki cukru pudru
- 50 ml mleka
Przygotowanie:
Przygotowanie nie należy do zbyt skomplikowanych - wszystko należy dokładnie zmiksować.
W przypadku, gdyby całość była zbyt gęsta, należy dolać mleka lub wody. Z kolei jeśli będzie zbyt rzadka, należy dosypać cukru pudru.
W innym poście: jak przygotować lukier plastyczny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz